Rivera afegeix més llenya al foc. El president de Ciutadans ha reclamat avui al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que posi "llums i taquígrafs" sobre la seva tesi doctoral i comparegui al Congrés de Diputats per donar explicacions sobre les acusacions de plagi.

Albert Rivera, que dimecres ja va agafar per sorpresa Sánchez a la sessió de control del Congrés i li va preguntar per la seva tesi doctoral, ha assegurat aquest matí que les informacions aparegudes als mitjans són molt greus i cal que Sánchez doni la cara. la petició ha tingut lloc hores després que el president del govern espanyol hagi negat les acusacions alhora que ha anunciat accions legals contra les informacions que l'acusen de plagi.

El líder de Cs ha assegurat, mentre participava en una conferència organitzada per Madrid Foro Empresarial, que el que necessiten els ciutadans és "meritocràcia, igualtat d'oportunitats i confiança en les institucions".

El PP en té prou amb una roda de premsa

Per la seva banda, el secretari general del PP, Teodoro García-Egea, ha demanat a Sánchez que ofereixi explicacions públiques per dissipar els dubtes sobre la seva tesi electoral. Al seu entendre, ha de fer el mateix exercici de transparència que va realitzar l'abril passat amb el seu màster el líder de partit, Pablo Casado, qui no es planteja mostrar ara els seus treballs per considerar que aquest assumpte ja està en el pla judicial i aquí es " mouran ".

"El que demanem és que el senyor Pedro Sánchez faci el mateix exercici de transparència que va fer en el seu moment el senyor Casado, que es tanqui durant més de dues hores amb 60 periodistes i expliqui d'una forma tranquil·la tots els detalls que se li acusen sobre la seva tesi ", ha declarat García Egea.

García Egea considera que "el primer" és "donar explicacions a tota la ciutadania a través dels mitjans de comunicació". "I que comenci per aquí, més enllà de demanar explicacions al Congrés", ha declarat.