El govern espanyol ha pactat la sortida de "l'embolic" català amb ERC i el PNB. Així ho creu el president de Ciudadanos, Albert Rivera, que ha recriminat al president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, la poca duresa del 155 i a qui ha exigit que "no aixequi el peu de l'accelerador" i que "apliqui la Constitució".

"Ciudadanos li demana al govern espanyol que continuï aplicant la Constitució, que no aixequi el peu de l'accelerador", ha assegurat Rivera, que ha apuntat que a Catalunya hi ha artazgo amb el "nacionalisme", la qual cosa des de Cs deslegitima qualsevol acord del PP amb les forces independentistes. "ERC i el PNB no poden tornar a marcar l'agenda política", s'ha lamentat.

En una entrevista aquest matí a El programa d'Ana Rosa a Telecinco, Rivera ha considerat que Rajoy no està aplicant el 155 a Catalunya amb la duresa esperada i per això s'ha reafirmat en retirar el suport al govern del PP sobre la qüestió catalana. "Deixo de donar suport al 155 si Rajoy no l'aplica", ha deixat anar.

Encara en direcció al president del govern espanyol, i malgrat parlar de les converses amb ERC com a "legítimes", el líder de Ciudadanos ha volgut expressar el seu enuig amb l'executiu per, entre altres qüestions, no haver donat una resposta clara sobre si es van gastar diners públics per costejar el referèndum de l'1-O.

"No puc donar suport que ens posin gols amb factures falses, no puc donar suport  que en l'educació s'assenyalin els fills de la Guàrdia Civil, no puc donar suport que no es recorri el vot de Puigdemont i Comín...", ha sentenciat Rivera amb visible disgust.