El president de Ciudadanos, Albert Rivera, ha donat aquest dimecres per trencat l'acord amb el govern espanyol per a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució perquè considera que està fent "deixament de funcions" a Catalunya.

Als passadissos del Congrés, Rivera ha criticat que "una altra vegada" l'executiu central "miri cap a un altre costat" a Catalunya no recorrent davant del Tribunal Constitucional el vot delegat de Carles Puigdemont, o no reconeixent les factures de la consulta il·legal del 9 de novembre o el finançament del referèndum de l'1 d'octubre.

"Fins aquí hem arribat amb aquesta situació displicent", ha asseverat Rivera, que s'ha queixat que des de fa quatre mesos Rajoy ja no consulti amb Cs els passos que fa en relació amb la crisi política catalana.

En tot cas, el líder de la formació taronja ha volgut deixar clar que aquesta ruptura amb el govern central no afectarà els pressupostos generals de 2018, uns comptes, ha dit, que ja estan pactats, sinó únicament a l'aplicació del 155.