El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha pressionat avui el Govern del PP perquè endureixi encara més l'ofensiva contra l'independentisme i ha acusat l'executiu de Mariano Rajoy de tebi.

Rivera no ha dubtat a demanar explicacions al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per la presumpta utilització del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per pagar el referèndum de l'1-O i creu que, en cas que fos així, algú haurà d'assumir-ne responsabilitats. "Un Estat autonòmic és un Estat descentralitzat, no una conya. Cal recuperar el control", ha exclamat Rivera a la seva intervenció en el Campus Jove d'Hivern que celebra Cs quan s'ha referit a la interlocutòria del jutge de Barcelona que investiga els preparatius del referèndum.



Una interlocutòria en la qual el magistrat considera "evident" que "tot o part" del referèndum es va pagar amb crèdits obtinguts a través del FLA. Rivera ha mostrat sorpresa perquè el Govern espanyol no hagi controlat fins a l'últim euro d'aquests crèdits i que la Generalitat pugui haver "robat la cartera" als espanyols per fer "un cop d'Estat", textualment.

No pot ser -ha subratllat arran de la interlocutòria judicial- que l'Estat no tingui control sobre els diners que deixa a Catalunya i que la cúpula dels Mossos, "posada a dit" pel president Carles Puigdemont, hagi estat treballant contra la Guàrdia Civil i la policia espanyola, ha afegit.

"Continuem permetent que els llibres de text menteixin?" o que "només es puguin ensenyar a Catalunya dues hores de castellà?", ha insistit Rivera per posar l'accent que Espanya s'ha de prendre "molt seriosament" el nacionalisme català.

També ha carregat contra el PP i el PSOE per no haver canviat la llei electoral en tots aquests anys, cosa que ha impedit -ha assegurat el líder de Cs- que la candidata del seu partit, Inés Arrimadas, pugui formar govern sent Cs la força més votada.