El president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha mostrat avui "orgullós" de ser el líder del partit que ha impedit que CDC tingui grup propi al Congrés i que, per això, els tres milions d'euros en ajudes que això suposaria "no acabin a la butxaca d'Artur Mas". 

En una compareixença davant els diputats del seu grup parlamentari, el líder de Ciutadans ha incidit en el fet que la formació que presideix és la que ha impedit que els dos grans partits, PP i PSOE, "ja no decideixin" sols la concessió de "privilegis", com el seu judici hauria estat donar grup propi als vuit parlamentaris del partit de Mas.

Avui a la reunió de la Mesa del Congrés s'ha decidit que l'antiga Convergència, ara amb el nom encara no definitiu de Partit Demòcrata Català, no compti amb grup propi a la cambra, cosa que no té precedents. Els representants del PP, PSOE i Unidos Podemos a la Mesa s'han abstingut, però els dos de Ciutadans han votat que no, i per això, com ha dit Rivera, els tres milions d'euros que hauria reportat a CDC tenir grup propi "no acabaran a la butxaca d'Artur Mas, sinó a la dels espanyols".

Gràcies a aquest vot de Ciutadans, segons les seves declaracions, "un grup separatista" no prendrà la paraula com a grup específic al Congrés, sinó que s'integrarà en el Mixt, cosa que significa no només menys diners en ajudes, sinó també menys dependències parlamentàries per a la feina diària i una visibilitat més exigua durant els debats en ple i en comissió.

Rivera, en suma, s'ha mostrat "orgullós" de ser el president d'una formació que ha evitat que CDC segueixi al Congrés "saltant-se les lleis" que sí que esquiva en el Parlament de Catalunya, com es va posar de manifest la setmana passada quan el ple d'aquesta cambra va aprovar les conclusions del dictamen que avança en la declaració unilateral d'independència.

Unitat contra l'independentisme

També ha comentat que, durant les converses que ha tingut amb el president en funcions, Mariano Rajoy, sobre aquest debat al Parlament català, Ciutadans no només li ha expressat el seu suport perquè està en la defensa de l'Estat de Dret i de la Constitució. També li ha transmès la necessitat de subscriure i de "visualitzar" un pacte d'Estat entre els tres partits constitucionalistes: PP, PSOE i Ciutadans.

Aquest objectiu se'l demanarà demà quan es reuneixin al Congrés per veure possibles punts de trobada que facilitin que hi hagi govern, ha recalcat. Segons el seu parer, el pacte contra el terrorisme és un bon referent per a la unitat que reclama davant del projecte independentista.

Rivera ha subratllat que un acord d'aquestes característiques abraçaria més de 250 diputats dels 350 que estan al Congrés, que és "la majoria que defensa la Constitució" i la majoria que, consegüentment, "la pot canviar". S'ha mostrat a favor d'aquest últim supòsit amb la finalitat d'atreure la majoria dels catalans, ja que, de la mateixa manera que cal vetllar perquè la llei es compleixi, també cal desenvolupar "un projecte per a Espanya".

Que Ciutadans s'hagi oposat al fet que CDC tingui grup al Congrés és un pas en aquesta direcció, encara que ha lamentat que PP i PSOE no hagin votat igual. Per això, segons Rivera, s'ha demostrat amb el seu vot negatiu que Ciutadans és "un partit que no està en venda".