La imatge del president i fundador de Ciutadans, Albert Rivera, ha desaparegut de la façana de la seu del partit a Madrid. El canvi coincideix amb la presentació de la nova executiva de Rivera, revalidada a les primàries d’aquesta setmana, però també respon a l’allau de crítiques per l’excessiu personalisme i, fins i tot, hiperlideratge, que el líder del partit ha rebut en els darrers mesos.  

La presentació de la nova executiva, en la qual destaca Inés Arrimadas com a portaveu de l’executiva estatal, ha coincidit amb el canvi d’imatge corporativa i de logotip. A banda, de la ja apuntada desaparició del primer pla de Rivera de la façana del quarter general.

Inicialment, sobre les parets de vidre d’un dels laterals hi havia tres vinils amb la imatge gegant de Rivera que es veien, tant des de fora de l’edifici com des de la sala de premsa.

Rivera i el lideratge

Ara caldrà contrastar si el canvi d’imatge es correspon amb una imatge més coral del liderat del partit taronja. Fins ara, dominada per Rivera.

Precisament, la portaveu de l'Executiva i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, s’ha estrenat parlant sobre aquesta qüestió i ha afirmat que al partit no estan "preocupats pel fet que Albert Rivera tingui molt lideratge", ja que les enquestes el situen com el líder polític estatal més valorat.

"No es debat perquè no és una cosa negativa", ha contestat quan li han preguntat per un suposat "hiperlideratge" del president de la formació taronja.

Sobre el canvi d'imatge, Arrimadas ha indicat que s'ha fet "una evolució lògica" perquè "si no et mous, et quedes enrere". "Renovar-se o morir", ha resumit, explicant que el que es busca és "una imatge més oberta i transparent", "més moderna i que convidi a dialogar", no d'un partit "tancat en si mateix".

Nova executiva

Respecte a la nova Executiva i al paper que Rivera ha assignat a cada un dels seus membres, la portaveu prefereix parlar d'una nova "distribució de funcions", més que d’"ascensos". Segons ha assenyalat, el president ha decidit "delegar determinades funcions" i no té "por" que hi hagi diversos líders en el seu equip.