El president de Cs, Albert Rivera, ha dit avui que dona suport al govern espanyol en les decisions per impedir la investidura a distància de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat de Catalunya. No obstant això, ha indicat que la fórmula per impedir-ho la decideix l'Executiu i que "si s'equivoca haurà de donar explicacions".

"El Govern [espanyol] té l'obligació i la facultat de portar al Tribunal Constitucional un acte d'aquesta naturalesa", ha declarat en roda de premsa a Toledo, on s'ha reunit l'Executiva nacional de la formació taronja. Després de subratllar que a Cs sempre han estat "lleials" al Govern espanyol, ha afirmat que li donaran suport en la decisió que prengui sobre aquesta qüestió.

Sobre la decisió de recórrer al TC abans que tingui lloc la investidura, encara que el Consell d'Estat hagi dit que no es pot fer de manera preventiva, ha indicat: "Si el Govern [espanyol] creu que la fórmula és aquesta, confiem en el Govern [espanyol]. I si s'equivoca, haurà de donar explicacions".