Una manifestació policial va recórrer aquest dissabte el centre de Madrid contra la reforma de la llei mordassa. Milers de persones (150.000, segons l'entitat convocant Jusapol, i 20.000, segons la delegació del govern) van marxar per exigir al govern de Pedro Sánchez que no modifiqui la Llei 4/2015 de Seguretat Ciutadana. "Ens sembla un profund error afrontar una reforma d'aquesta magnitud d'esquena als cossos i forces de seguretat a Espanya. Una llei d'aquest tipus hauria d'assegurar les bases d'una societat més segura i lliure davant a comportaments incívics i fa tot el contrari, afavoreix el delinqüent", va carregar el manifest de Jusapol. La manifestació va comptar amb el suport dels màxims dirigents de PP, Cs i Vox. Les portades d'aquest diumenge es fan ressò de la protesta.

L'ABC porta una fotografia gegant de la manifestació de dissabte: "Les forces de seguretat al govern espanyol: "Ja n'hi ha prou!". A més, es fa ressò de la publicació de la biografia oficial de l'excancellera alemanya Angela Merkel: "Angela Merkel, la líder que imposava el seu criteri al darrer moment".

ABC 28 noviembre

El País posa el focus en les causes que han provocat l'aparició de la variant òmicron: "La falta de vacunes a Àfrica amenaça el món".  L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha batejat la variant amb la quinzena lletra de l'alfabet grec, “òmicron”. Així doncs, la nova variant presenta una combinació atípica i alarmant de mutacions que, a parer dels científics, podria fer més contagiós el virus i ajudar-lo a esquivar la resposta immunitària de l'organisme. La fotografia de l'edició d'aquest diumenge és un homenatge per a l'escriptora Almudena Grandes, que va morir aquests dissabte als 61 anys.

EP 28 noviembre

La Razón entrevista el president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno: "Si Vox ho paralitza tot, no tindré més remei que convocar eleccions". Als peus de la portada, espai per a la manifestació de policies contra la reforma de la 'llei mordassa': "Milers de policies es manifesten contra el govern espanyol". "Marlaska està molt ocupat apropant presos etarres i fa temps que hauria d'haver dimitit", va dir el líder del PP, Pablo Casado. "Ja està bé de protegir els delinqüents i de desprotegir les forces i cossos de seguretat de l'Estat", va afegir la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, que no va faltar a la manifestació policial. 

LR 28 noviembre

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, és portada de La Vanguardia per l'entrevista que li ha fet: "Cap govern que aprova els comptes diria que és un fracàs". A l'entrevista, el president lamenta que Junts no estigui satisfet amb el pacte pressupostari. També es fa ressò de les restriccions arreu per l'aparició d'una nova variant de la covid-19: "Europa endureix els controls per l'expansió de la variant òmicron". 

LV 28 noviembre

"Cremats", diu El Periódico, per parlar de la situació dels treballadors després d'un any i mig de pandèmia per culpa de la covid-19. Destacat cultural per la mort de l'escriptora Almudena Grandes: "Mor Almudena Grandes, la novel·lista de l'Espanya ferida". Grandes ha mort als 61 anys a causa d'un càncer i es va donar a conèixer el 1989 amb Les edats de Lulú, XI Premi La Sonrisa Vertical, i convertida anys més tard en una pel·lícula de Bigas Luna.

periodico 28 noviembre

"Vides segades", titula l'Ara, que dedica una edició especial a la violència masclista. Així mateix, recull l'experiència d'una conductora de camions durant quatre dies: "Com és la vida d'una camionera".

ARA 28 noviembre

El Punt Avui reivindica la llengua catalana a l'escola després de la sentència del Tribunal Suprem que obliga a fer un 25% de classes en castellà: "La immersió, un model d'èxit". El president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, va considerar "inacceptable des del punt de vista democràtic" la sentència del Suprem. Escuder va criticar que és "una sentència inversemblant" i que "és inacceptable que la judicatura es fiqui a potinejar un sistema educatiu aprovat àmpliament pel Parlament. 

28DCAT 001 page 0001
 

Foto principal: Imatge d'un agent de la policia espanyola / Unsplash - Luther.M.E. Bottrill