L'exalcaldessa de València, Rita Barberá, declararà voluntàriament en un termini de 20 dies davant del jutge encarregat del cas Imelsa per la seva presumpta implicació en un cas de blanqueig al grup municipal del PP a l'Ajuntament. Així, Barberá accepta l'oferiment del titular del jutjat d'instrucció número 18 de València que ahir li va proposar acudir a declarar abans d'enviar la causa al Tribunal Suprem per interrogar-la com a investigada en qualitat d'aforada. Això sí. "El com i el quan és un tema a estudiar", ha posat de manifest.

Aquest anunci de l'exalcaldessa arriba després que s'aixequés el secret de sumari i sortissin a la llum unes converses telefòniques que la impliquen directament en el cas, cosa que afegeix suport a la tesi de la fiscalia i la policia.

Barberá ha assegurat en roda de premsa que tot i aquestes filtracions "no hi ha res de nou diferent del que s'ha publicat en l'últim mes i mig". L'exalcaldessa ha volgut destacar que "la càrrega de la prova recau sobre qui acusa i no sobre qui s'ha de defensar". I ha afegit que cal culpar amb "proves, en lloc de suposicions i punxades telefòniques".

A més, ha volgut deixar clar que "absolutament ningú" del PP li ha demanat que dimiteixi, ni tampoc que renunciï a la seva condició d'aforada perquè "no he comès cap delicte i no dimitiré". L'exalcaldessa ha anunciat que ha parlat amb Mariano Rajoy i que se sent més acompanyada del partit "del que us podeu imaginar".

També ha carregat contra altres partits instant-los que "no donin lliçons, i molt menys d'honradesa", i ha aprofitat per titllar de "llengut" el portaveu socialista a les Corts Valencianes, Manuel Mata. "Hi ha membres de l'oposició que es precipiten a valorar, mirar i buscar la palla a l'ull dels altres sense veure l'estructura de biga que tenen als seus propis ulls", ha sentenciat.

L'exalcaldessa ha agraït l'oferiment del jutge, que l'ha qualificat de "singular figura jurídica" i ha assegurat que col·laborarà amb la justícia. Per acabar, ha negat una vegada més qualsevol tipus d'implicació amb blanqueig de diners i ha titllat totes les acusacions d'"infundades, malicioses i falses". "No he tingut coneixement d'una caixa B al partit i no he donat diners en negre a ningú", ha aclarit.