"Han fet una trampa al partit, m'han donat mil euros en dos bitllets de cinc-cents, diners en negre, i jo els havia de fer una transferència legal des del meu compte, eh? O sigui, blanquejar diners, corrupció política total". Així explicava l'exregidora de Cultura del PP a València, María José Alcón, al seu fill la seva preocupació per la mecànica que seguia el partit per legalitzar diners que permetessin finançar l'última campanya electoral del partit de Rita Barberá. Alcón és, a més, la dona d'Alfonso Grau, exvicealcalde de València que està sent jutjat pel "cas Nóos".

La conversa, recollida per La Vanguardia El Mundo, continuava amb una confessió d'Alcón, en què assegurava que aquests diners els hi va donar una tal "Mari Carmen", que ha resultat ser la secretària personal de Barberá. Aquests diners, segons l'exregidora, sortien d'"empreses del partit, de comissions i de corrupcions. Són uns diners que no poden aflorar", sentenciava, al mateix temps que es lamentava que "en aquest país, l'única cosa que funciona és la corrupció" i feia sortir a la llum que "ells tenen molts diners en negre".

Aquesta trucada va ser interceptada per la Guàrdia Civil i és del passat 15 d'abril del 2015, quan faltava una setmana per a les eleccions locals i autonòmiques. Això ha servit per donar suport a la tesi de la fiscalia i la policia, així com perquè el jutge instructor del cas Imelsa, Víctor Gómez, imputi el PP valencià per un presumpte delicte de blanqueig de diners que afecta 48 regidors del partit i l'exalcaldessa i senadora Rita Barberá.

Després que ahir el jutge proposés a Barberá declarar abans d'enviar la causa al Tribunal Suprem per interrogar-la com a investigada, aquest matí oferirà una roda de premsa per defensar la seva "honestedat".