Alguns veïns del Carmel han rebut Vox amb una cassolada des del carrer i des dels balcons en l'acció electoral que el partit ha fet aquest dilluns en aquest barri de Barcelona. "No sé si tindran vaixella per a diumenge, però sé que no els quedaran forces per seguir picant, perquè Vox tindrà una representació extraordinària", els ha respost el president del partit, Santiago Abascal.

Per la seva banda, el candidat de Vox a la Generalitat, Ignacio Garriga, en la seva intervenció, ha aprofitat per fer referència a un incident puntual amb un ferit aquest diumenge a la nit a la parada de metro del Carmel per denunciar i enfortir el seu discurs de "falta de seguretat" a Catalunya.

Abascal ha recordat a "aquells que vociferen i espeterneguen" des de les seves finestres que ja deuen tenir "un disgust" perquè "milers de barcelonins ja ens van donar el seu suport i cada vegada en seran més", els ha avisat. Per contra, ha agraït als ciutadans que han assistit a l'acte per donar-los suport la seva "valentia" i ha afegit que, mentre els altres partits parlen "politiquès" utilitzant paraules de professors d'universitat, Vox fuig de la correcció política i parla clar, com la gent corrent. Els incondicionals li han respost cridant-li "president" i cantant "s'ha de votar Vox".

Mentrestant, desenes de veïns han acompanyat els discursos amb crits de "No, no, nazis no" i picant amb objectes des dels balcons i des del carrer. Alguns, fins i tot, han utilitzat unes tanques d'unes obres per fer soroll.

Garriga, per la seva banda, ha insistit amb el seu discurs de falta de seguretat i ha aprofitat un incident puntual d'aquesta nit de diumenge al metro del Carmel, en el qual durant una discussió un home va acabar ferit, per generalitzar la inseguretat que es viu en la majoria de barris de Catalunya. "El 14-F començarem a escriure una altra història", ha conclòs.

Contra el tercer grau

Ahir, Vox va presentar un escrit a la Fiscalia General de l'Estat en què la instava a recórrer el tercer grau dels presos polítics, aprovat per les Juntes de Tractament de les presons i ratificat pel Departament de Justícia. El partit d'extrema dreta espanyolista va considerar que la decisió podria ser "arbitrària" en entendre que "desafia gravíssimament" la resolució del Tribunal Suprem del 4 de desembre en què el considerava "prematur".