1. La CUP assenyala Munté, Romeva i Casals

La CUP comença a prendre la iniciativa tant per ells com pels altres. Ahir al matí ja van avisar durant el consell polític celebrat a Perpinyà que proposarien noms de Junts pel Sí de cara a la investidura. I al vespre ja van començar a sonar els noms de l’actual vicepresidenta del Govern, Neus Munté, del candidat de JxSí, Raül Romeva, i el de l’expresidenta d’Òmnium i número tres de JxSí, Muriel Casals, tal com publica l'Ara. Benet Salellas, diputat cupaire per Girona, ha deixat anar més pistes sobre els candidats en una entrevista a Catalunya Ràdio:

2. L'esperança de Rigol

A unes hores del debat d'investidura, qualsevol camí és bo per intentar desencallar la situació. Joan Rigol, expresident del Parlament, ha optat per demanar "un miracle a la CUP" perquè aquesta setmana hi hagi president, en referència a la investidura de demà d'Artur Mas. Rigol, entrevistat a El Suplement de Catalunya Ràdio, ha demanat en diverses ocasions "responsabilitat" als cupaires "per fer el gir que encara ens queda". "Espanya sap que amb un 48% de catalans que la reclamen, Espanya és inviable", ha sentenciat.

3. Unió ja té les llistes, només falta C's

Unió Democràtica ha presentat avui les llistes completes dels seus candidats al Congrés i al Senat per les quatre circumscripcions catalanes. Duran i Lleida ha aprofitat l'acte per aconsellar als diputats al Parlament que "compleixin la llei, agradi o no" i ha animat la famosa "majoria silenciosa" a manifestar-se de cara les properes eleccions generals.

20151108_Duran_fotoGrup_candidatura20D_MiquelGonzalezShooting

Així doncs, només queda Ciutadans per fer públiques les seves llistes de candidats a Catalunya. Sortiran a mitjans d'aquesta setmana.

4. Ministres que tornen a amenaçar

Els ministres de Justícia i Interior, sempre els més durs, han tornat a amenaçar sobre les possibles conseqüències de la independència i la proposta de ruptura com la que aquest dilluns es vota al Parlament. "L'únic que porten és a la ruïna, a la pobresa i a la pèrdua de drets i serveis del conjunt de catalans i espanyols", ha dit Rafael Catalá, ministre de Justícia. El ministre de l'Interior i cap de llista per Barcelona del PP per al 20D, Jorge Fernández Díaz, s'ha sumat a la conversa, tot fent un paral·lelisme històric un pèl forçat: "Demà el món recorda la caiguda del Mur de Berlín, el mur de la vergonya, i aquí se celebrarà un ple de la vergonya". Fernández Díaz fa salat: aquesta comparació ja la va fer servir el camp independentista en aquest vídeo del novembre del 2012.

5. El general posa en crisi Podemos Euskadi

Crisi oberta a Podemos al País Basc. Roberto Uriarte, líder de la formació a Euskadi, va presentar aquest dissabte la seva dimissió, a la qual s'hi van sumar 19 dels membres del seu consell ciutadà. Uriarte n'ha explicat avui els motius a Bilbao: "La política aparatera és una cosa que no podem permetre, aquest partit ha de ser un manantial net, no volem aparells, la gent aparatera sobra a Podem". Aquesta dimissió se suma a la de la secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, fa unes setmanes també per desacords amb el partit. El secretari polític de Podemos, Íñigo Errejón, ha justificat la cosa dient que es tracta d'una formació que "té les discussions en obert" i que està integrada per persones "que no vénen a ser professionals de la política".