Enganxada entre l'eurodiputat de Junts, Toni Comín, i la popular Dolors Montserrat, que presideix la comissió de peticions del Parlament Europeu, arran de la decisió del representant de Junts d'utilitzar el català en el debat del hearing sobre el bloqueig dels passos fronterers amb la Catalunya Nord.

"Com sempre denunciant el fet de no poder fer la intervenció en la meva llengua, que és el català, i denunciant l'actitud de l'Estat espanyol i de tots els seus governs...", va iniciar Comín la seva intervenció en català davant de la comissió, moment en què Montserrat el va aturar amb un "per favor, pot tornar a l'ordre". La paradoxa és que Montserrat va respondre també en català a Comín.

Això no obstant, la popular ràpidament va corregir i tornar al castellà, per cridar Comín a l'ordre en castellà. "Sap perfectament quines són les llengües indicades. Torni a l'ordre, si us plau", va insistir Montserrat, mentre Comín insistia a la seva denúncia, abans d'entrar a alertar contra el bloqueig dels passos fronterers.

Lamentable

Un cop completat el prolegomen, Comín va entrar en la matèria del debat per denunciar, en castellà, el tancament dels passos fronterers amb roques. "Francia no mostra cap intenció de canviar el rumb, fins i tot després que el Tribunal de Justícia de la Unió hagi dictaminat clarament que aquestes restriccions són contràries al codi de fronteres Schengen", va alertar durant la reunió de la comissió que es va celebrar la setmana passada i on va demanar a la Comissió Europea que actuï per garantir l'obertura de les fronteres.

Abans d'acabar, però, l'eurodiputat va tornar a retreure la impossibilitat d'usar la seva llengua i, de nou, ho va fer en català. "Insisteixo senyora presidenta és lamentable que no pugui expressar tot això amb la meva llengua i que no sigui el català llengua oficial de la Unió", va insistir mentre Montserrat reiterava les protestes.