El diputat de la CUP Carles Riera ha avisat que el Consell de la República que el president a l'exili, Carles Puigdemont, vol impulsar amb la seva arribada a Waterloo (Bèlgica) només té sentit si "hi ha batalla per la república aquí", a Catalunya.

"El que no té cap sentit és autonomisme aquí i simbologia a l'exterior. No té sentit, entre altres coses perquè serà contraproduent per al mateix Puigdemont, perquè el deixarà com una figura simbòlica sense capacitat real," ha vaticinat en una entrevista d'Europa Press.

Per al cupaire, desplegar tots els instruments per a la construcció de la república, inclosos els de l'exterior, tindrà sentit si a Catalunya "hi ha batalla, lluita, confrontació, desobediència i unilateralitat; i si no (el Consell per la República) no serveix per a res".

Per això creu que les formacions polítiques han d'acompanyar la societat per crear les condicions i els moments per crear majories entorn del projecte de república semblant al que es va produir el 3 d'octubre.

"Onada massiva de mobilitzacions"

A més, Riera ha avisat que l'aplicació de la república catalana vindrà de la mà d'"una onada de mobilitzacions massives" i ha advertit Puigdemont que la unitat entorn del projecte independentista no vindrà de la mà de nous partits ni plataformes.

"La unitat no la trobarem a través de la negociació de partits. La unitat no la trobarem creant nous partits, noves plataformes polítiques o noves plataformes electorals; la unitat i els nous marcs on es produeixi aquesta unitat ve donada pel conflicte i la mobilització", ha afirmat.

Ho ha dit amb referència al nou projecte polític de Puigdemont, la Crida Nacional per la República, una plataforma que considera que només té sentit si es posa al servei de la mobilització social que ha de marcar l'agenda dels polítics com va fer l'1-O i en la aturada de país del 3 d'octubre.

"Tot el que sigui cabdillisme sense més, o recomposició de sigles, probablement, és força ineficient", ha advertit el diputat cupaire, que reclama que totes les eines dels partits es posin al servei del lideratge del moviment social, de la ruptura democràtica amb l'Estat i de la construcció real de la república.