Reus és l'única de les quinze ciutats més grans de Catalunya on Junts per Catalunya ha aconseguit retenir l'alcaldia. Carles Pellicer va haver de suar per blindar-se un pacte amb ERC i ara resulta que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat la seva proclamació com a alcalde. 

Quins motius esgrimeix el TSJC? Doncs que durant el ple de constitució i investidura del passat 15 de juny, els tres regidors de la CUP van negar-se a acatar la Constitució. Com que la votació per escollir alcalde és secreta, es fa introduint un paper amb el nom corresponent en una urna, la justícia considera que no pot saber-se qui va emetre cada vot i si Pellicer va obtenir el càrrec gràcies als vots cupaires. El candidat de JxCat va recollir 13 vots, els del seu grup i els d'ERC, però no hi ha manera de demostrar-ho. 

L'acord entre JxCat i ERC va estar penjant d'un fil, perquè traspassava les fronteres del municipi. Del pacte a Reus depenia també el de la Diputació de Tarragona, on des de fa anys Convergència hi ha governat amb el PSC. Un sector de JxCat apostava per seguir amb els socialistes. Finalment, però, Esquerra s'ha quedat la presidència de la Diputació i JxCat amb l'alcaldia de Reus. Aquest dimecres tocarà repetir la votació. En principi una mera formalitat.