JxCat i ERC han continuat aquest dijous al matí els contactes per intentar un pacte 'in extremis' a la Diputació de Barcelona. Els esforços, però, han estat en va. Els dos grups han estat reunits aquest matí al Parlament, però les posicions de tots dos grups no s'han mogut. Si no hi ha un gir inesperat de 180 graus, la socialista Núria Marín esdevindrà aquest migdia presidenta de la Diputació amb els vots del seu partit i de JxCat, tal com van segellar tots dos grups divendres passat

Ja aquest dimecres la cambra catalana va ser escenari de contactes i converses entre els dos grups, mentre PSC i comuns es miraven des de lluny la nova batussa entre socis de Govern. S'hi va poder veure el president del PDeCAT, David Bonvehí, i el número tres del partit, Ferran Bel, tots dos signants del pacte amb els socialistes; així com també diversos dirigents republicans. Les converses entre els dos grups, però, no van donar fruits i tampoc ho han fet avui. 

El principal escull continua essent el mateix: la reversió de pactes municipals. L'espai postconvergent insisteix que per trencar el pacte assolit amb el PSC a la Diputació, els republicans haurien de revertir els que tenen en diverses poblacions catalanes on, malgrat que JxCat va guanyar les eleccions, van arribar a un pacte alternatiu amb els socialistes per arrabassar-los l'alcaldia. Especialment posen èmfasi en tres espines clavades: Sant Cugat, Figueres i Tàrrega. 

Els republicans, per la seva banda, consideren que no es poden desfer els pactes municipals, per la complexitat que suposaria l'operació i l'existència d'una certa "lògica local", i s'obren a parlar només de la Diputació. Des d'ERC, però, acusen JxCat de fer servir aquesta reversió com a "excusa" per no desfer el pacte amb el PSC i insisteixen que els números per un pacte independentista en aquest ens supramunicipal surten, com aquest dimecres es continuava negant des de l'espai postconvergent. A més, acusen JxCat de no haver-los fet cap proposta en ferm ni haver-los entregat cap document.