La reunió entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra continua pendent que els seus equips "ajustin agendes". Així ho ha explicat aquest dilluns la vicepresidenta espanyola Carmen Calvo, que ha tret importància al quan i l'on per a centrar-se en el què. "L'important a destacar és que hi haurà un espai de diàleg i d'afrontar amb realisme la situació a Catalunya", ha defensat la dirigent socialista. Després de donar una entrevista a TVE aquesta nit, Sánchez viatjarà al Fòrum de Davos, on s'hi estarà fins dimecres. La trobada amb Torra serà prèvia a la constitució de la mesa de negociació entre governs.

"Si serà en dos o tres dies, és una qüestió que no és la més important", ha assegurat Carmen Calvo en una atenció als periodistes des de La Moncloa. "La principal qüestió és que el Govern d'Espanya i el Govern de Catalunya, en el marc de l'Estat espanyol, parlarem d'una situació que ens ha conduït a un deteriorament de la convivència, als tribunals, a situacions que òbviament no donen camí al futur, que ha de ser un futur de convivència i progrés per al conjunt de l'Estat espanyol".

En una roda de premsa posterior al primer Consell de Ministres del govern de coalició, Pedro Sánchez va reiterar que Torra "continua sent el president de la Generalitat”, i que per tant és l'interlocutor vàlid. De la mateixa manera, va garantir que la reunió que tenen pendent es farà “com abans millor”. Els detalls de la trobada, com ara la data o si tindrà lloc a Madrid o Barcelona, ja ho hauran d’acordar els seus gabinets.