El Govern ha obert la porta aquest divendres a negociar amb la Moncloa els "termes i continguts" d'una reunió entre el govern espanyol i el català el proper 21-D. Ho ha fet a través d'una carta firmada pel vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i en resposta a la que aquest divendres li havia enviat la seva homòloga espanyola, Carmen Calvo, i on li proposava una reunió entre el president govern espanyol, Pedro Sánchez, i el del Govern, Quim Torra, el proper 21-D, coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona.

"Des del Govern de la Generalitat de Catalunya compartim la voluntat d'avançar cap al camí del diàleg constructiu que ha d'acompanyar la relació entre els nostres governs", defensa Aragonès, que afegeix que "en aquest sentit, reiterem la nostra voluntat de trobar els termes i continguts per fer-lo efectiu". 

En la carta no s'explicita qui haurien de ser els interlocutors d'aquesta reunió, ni tampoc s'assenyalen els termes i continguts d'aquesta, sinó que s'emplacen a negociar-ho en l'escassa setmana que queda abans de la data assenyalada. Des del Departament de Presidència de la Generalitat asseguren que Torra no es reunirà amb Sánchez si no és per parlar de tot, inclòs el referèndum.

En la carta, Aragonès també agraeix a la vicepresidenta que l'informi sobre la reunió ministerial i li comunica que "els diferents departaments de la Generalitat implicats en tots els detalls i aspectes tècnics (per a la celebració del Consell) estan treballant en coordinació amb la Delegació del govern espanyol a Catalunya". 

Calvo havia ofert una trobada entre Sánchez i Torra per enviar un missatge "nítid" de convivència. Així, en la seva carta, assenyalava la trobada com a "convenient" i apuntava que pot servir per incidir en el "camí del diàleg constructiu" per "consolidar" la relació entre l'Executiu i la Generalitat. En la missiva enviada aquest dijous a la tarda la vicepresidenta Calvo també demanava al Govern que col·laborés en l'àmbit de les seves competències en l'organització de la reunió ministerial.

El Govern de la Generalitat va proposar fa unes setmanes fer una reunió entre els dos governs, aprofitant la visita de tots els ministres a Barcelona. Una proposta que des de Moncloa han rebutjat perquè asseguren que "no és format", i insisteixen que la trobada hauria de ser entre el president Torra i el president Sánchez.