Aquest cap de setmana hi ha hagut una cimera de totes les forces independentistes a Bèlgica per sincronitzar estratègies de cara al judici i la vaga de fam que han començat Jordi Sànchez i Jordi Turull, assegura RAC1.

A la reunió, on també hi ha participat el president a l'exili, Carles Puigdemont, hi han participat membres de Junts per Catalunya, ERC i la CUP, amb Quim Torra, Pere Aragonès i Carles Riera al capdavant. A la trobada també hi havia membres de l'ANC i Òmnium Cultural.

Com a representats de JxCat hi havia Quim Torra, Elsa Artadi i Albert Batet. D'ERC hi han participat Pere Aragonès i Sergi Sabrià. I els representants de la CUP han estat Carles Riera, Mireia Boya i Eulàlia Reguant. També hi havia la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri.

L'emissora indica que la cimera ha estat una reunió de treball en què s’ha fet un repàs de les qüestions que hauran d’afrontar en el futur, amb la vaga de fam dels presos i el judici al Suprem. La trobada s'ha fet de manera discreta ja que no es sabia res de la seva existència.