La reunió de la Mesa del Parlament amb representants de tots els grups ha acabat sense consens entre la majoria independentista. Segons han informat algunes fonts parlamentàries, Esquerra Republicana ha apostat per celebrar el debat d'investidura el dimarts 30 de gener, com s’havia filtrat aquest dimecres. Junts per Catalunya, però, ha traslladat la voluntat de celebrar-lo el dimecres 31 de gener, el darrer dia del termini reglamentari, a les quatre de la tarda.

Els comuns han mostrat preferència pel 30, per no esgotar tot el termini, i la CUP ho ha deixat en mans de JuntsxCat i ERC. La resta de grups tampoc no s’han decantat per cap de les opcions, sinó que s’han centrat més en el format que tindrà la investidura.

Ara la decisió és en mans del president del Parlament, Roger Torrent, que segons fonts parlamentàries podria signar la convocatòria del debat d’investidura al llarg d'aquest dijous. En tot cas, la decisió de Torrent sobre la data sí que se sabrà durant el dia d’avui.

Justament sobre el format de la investidura, interpel·lat constantment pels grups de l’oposició, Roger Torrent ha promès que la sessió se celebrarà “amb plena normalitat”, sense especificar si el candidat a la investidura, Carles Puigdemont, serà present a l'hemicicle.

Davant d’aquesta resposta, el PP ha anunciat que registrarà un escrit al president de la cambra perquè, en el termini màxim de 48 hores, s’expliquin més detalls sobre el desenvolupament del ple. Per la seva part, el PSC té el compromís de Torrent que respondrà per escrit a la carta que li va dirigir Miquel Iceta, on es plantegen aquestes qüestions.

Durant la reunió la Mesa també ha comunicat que la delegació de vot dels diputats electes a Brussel·les es resoldrà durant la reunió de la Mesa del proper dimarts.