El líder dels comuns, Xavier Domènech, i el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, s'han reunit aquest dimecres i han coincidit a reclamar la fi de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, així com la posada en llibertat dels presos polítics.

A la reunió, celebrada a la seu d'Òmnium, Domènech i Mauri han definit com a "anormalitat democràtica" l'aplicació del 155 i l'existència de "presos polítics", segons han explicat els comuns en un comunicat.

Per la seva banda, Domènech ha destacat la situació de judicialització "brutal", amb líders polítics i socials empresonats, i ha expressat el seu suport al fet que el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, pugui sortir de la presó.

Mauri ha dit que, en els últims anys, han coincidit amb Catalunya En Comú Podem en la defensa de l'escola catalana, la defensa de les llibertats fonamentals, dels drets civils i nacionals i el dret a l'autodeterminació.

Així mateix, Mauri ha dit que "continuaran junts" en la defensa de l'ADN del sobiranisme, i ha insistit que els comuns i Òmnium estan units en la defensa dels valors democràtics, la convivència, el dret a decidir i el respecte a les institucions catalanes i la llibertat d'expressió.

La trobada s'emmarca en la ronda de reunions que manté Òmnium de forma regular amb diferents actors socials i polítics, així com en la sèrie de contactes dels comuns amb entitats per abordar l'actual situació política.