La CUP ha expressat aquest matí durant la reunió de la Mesa del Parlament la seva oposició a la presentació d’al·legacions al Tribunal Constitucional per defensar la votació del ple on es van aprovar les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. Però aquest grup –igual que el PP, que també s'ha oposat als arguments exposats pels lletrats tot i que amb arguments diferents– no forma part de la Mesa i participa a les reunions amb veu però sense vot. Per tant, les al·legacions s’han aprovat per unanimitat.

Això no obstant, el membre del secretariat de la CUP Xevi Generó ha deixat clar el parer dels cupaires a través de diferents tuits al seu compte.

La CUP, que aposta per un via de desobediència, ha expressat repetidament l'oposició a recórrer davant del TC per defensar les iniciatives del Parlament cada cop que l'alt tribunal ha actuat contra la Cambra catalana. El posicionament cupaire es basa en un no reconeixement de l'autoritat de l'alt tribunal que treu el sentit a presentar recursos. Per contra, des de JxSí es defensa la necessitat d'esgotar la via legal a l'Estat espanyol per facilitar futures actuacions en l'àmbit internacional.