Poques hores després que es donés a conèixer la intenció de Felip VI de trobar-se amb el seu pare, Joan Carles I, quan aquest torni a l'estat espanyol, el dia en què l'emèrit tornarà a posar un peu a Espanya sembla tancat. Segons ha avançat Onda Cero, el Borbó tornarà després de dos anys residint als Emirats Àrabs Units el pròxim dissabte 21 de maig. La destinació de l'emèrit seria Galícia, on passaria el cap de setmana a Sanxenxo (Pontevedra). Anteriorment, La Razón va assenyalar que la tornada de l'emèrit seria a Galícia, especialment en el marc del Campionat del Món de Vela. Finalment, sembla que l'aspecte nàutic quedaria en un segon pla, ja que aquest campionat no tindrà lloc fins d'aquí gairebé un mes, però sí que es confirmarien els rumors que fa mesos apuntaven que la tornada del monarca seria a través de Galícia. 

L'emèrit passaria el cap de setmana del 21 i 22 de maig a l'estat espanyol. En aquest temps hauria de passar per Madrid per veure al seu fill, com van planificar per telèfon. Els dos Borbons es trobaran a la capital espanyola. Una de les grans incògnites que fa mesos que envolta una possible tornada de l'emèrit és: passarà pel palau de La Zarzuela? Segons les informacions d'Onda Cero, Felip i Joan Carles es reuniran al palau

Visita puntual

D'ençà que l'emèrit es va començar a desempallegar de les acusacions de corrupteles que penjaven de la seva esquena, va començar a planejar la seva tornada a l'estat espanyol. Aquests plans han generat tensió entre La Zarzuela, La Moncloa i el mateix clan dels Borbons. Finalment, l'acord per tornar a Espanya va acabar tancat amb una condició: l'emèrit seguiria residint als Emirats i visitaria Espanya "amb freqüència"

Les aspiracions inicials de Joan Carles implicaven una llarga llista de peticions i condicions pel seu retorn com establir la seva residència a La Zarzuela i recuperar alguns dels seus vells privilegis. Moltes de les condicions que exigia l'emèrit s'han acabat anant per l'aigüera davant de la possibilitat que el seu retorn encara malmetés més la imatge de la monarquia espanyola. També per imatge, aquest cap de setmana, quan Felip ha estat als Emirats per mostrar les seves condolences per la mort l'anterior cap de l'Estat, el xeic Khalifa bin Zayed al Nahyan, ha evitat trobar-se amb el seu pare

En tot aquest procés de negociació per la tornada de l'emèrit, la relació entre pare i fill s'ha anat tibant i els seus desacords han arribat als ulls del públic. En aquest context, de trucades telefòniques discretes i cap aparició conjunta en anys, l'emèrit tornarà a posar un peu a Espanya entre gran expectació.