L'equip de govern de l’Ajuntament de Berga (CUP) ha retirat les delegacions de primera tinença d'alcaldia a la regidora que va participar en una celebració espontània de la Patum a l'espai públic aquest dimecres al vespre.

La regidora Roser Rifà ha lamentat els fets ocorreguts i ha demanat disculpes als veïns que s'hagin pogut ofendre per la seva actuació. A través d'un comunicat emès pel consistori, Rifà ha aclarit que en el moment de la celebració es trobava amb la seva unitat familiar i "es complien totes les condicions preventives relatives a les trobades de caràcter social a l'aire lliure". Amb tot, Rifà mantindrà l'acta de regidora.

La reacció de l'equip de govern de Berga arriba després que s'hagi difós a les xarxes socials un vídeo on es veia la participació de la regidora en un salt de maces improvisat en un carrer del nucli antic de la ciutat. Aquest fet ha provocat que tota l'oposició en bloc (Junts per Berga, ERC i PSC) hagi demanat la dimissió de la primera tinent d'alcalde.

A través d'un comunicat, el consistori berguedà ha anunciat que li retira la primera tinença d'alcaldia, de manera que Rifà deixarà de ser la màxima autoritat de la ciutat en cas d'absència o delegació de l'alcaldessa, Montse Venturós.

Rifà, però, mantindrà l'acta de regidora amb les delegacions respectives a les àrees que gestiona actualment: comerç, consum, fires, ocupació, polígon industrial, promoció econòmica, subvencions i turisme. L'equip de govern de la CUP considera que Rifà està realitzant "una tasca rellevant en els àmbits esmentats i cal que pugui continuar desenvolupant-la".