A la demarcació de Tarragona els resultats han canviat amb relació a les eleccions de 2017. Si als comicis de fa tres anys el partit d'Inés Arrimadas va aconseguir 5 diputats -27,35% dels vots-, empatat en aquella ocasió amb Esquerra, que també en va sumar 5 diputats -23,73% dels vots-, en aquesta ocasió, a les eleccions de 2021 el partit més votat ha estat Esquerra, amb un total de 5 diputats i un 25% de vots. Un gir previsible dels resultats, tenint en compte els resultats arreu de Catalunya.

 

Junts, segon partit independentista a Tarragona

Just per darrere d'Esquerra, el segon partit independentista més votat és el liderat per Albert Batet a Tarragona amb quatre diputats -els mateixos que 2017. A Tarragona el PSC s'ha situat com a segona força, també amb quatre diputats, empatats amb Junts i doblant les cadires al Parlament per Tarragona de 2017.

 

Vox, com arreu de Catalunya, entra amb força i és el quart partit a Tarragona amb dos diputats. Seguit dels d'ultradreta de Santiago Abascal, que s'estrenen, amb un diputat entren al Parlament, per aquest ordre, amb un diputat, la CUP, Ciutadans i Comuns. El Partit Popular i el PDeCAt no han aconseguit representació pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

A Tarragona PSC i a Reus, Esquerra

A les ciutats de Tarragona i Reus, les dues capitals del Camp de Tarragona, s'imposa el PSC a la primera i ERC a la segona. A les eleccions de 2017 van ser el partit d'Inés Arrimadas qui es va imposar a les dues ciutats, però aquest 2021 el canvi de cromos, com a la resta del país, també s'ha fet efectiu amb la victòria del PSC.

La capital del Tarragonès i la capital del Baix Camp eren, abans del 2017, feus socialistes. Avui, si es confirmen els resultats provisionals, els socialistes recuperen el vermell a Tarragona després d'anys on han perdut, entre altres coses, les dues alcaldies -Tarragona d'ERC i Reus, ara, de PDeCat.

La participació baixa, com a tot el país

A la demarcació de Tarragona, com a la resta del país, la participació ha baixat de manera destacada. La pandèmia ha frenat el nombre d'electors que han decidit participar de les eleccions d'aquest diumenge.

L'any 2017 van votar 444.000 persones, un 78% dels electors, molt lluny de la participació de 2021, que no ha superat el 50%.

Els resultats de 2017

A les eleccions de 2017 Ciutadans van aconseguir un total de 5 diputats, un resultat molt allunyat del que s'ha aconseguit avui. Els de Carrisoza només n'han aconseguit 1 diputat, un resultat que els deixa en un paper bastant residual al nou Parlament de Catalunya.

A les eleccions després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, a Barcelona Esquerra va ser el primer partit independentista amb 5 diputats i el partit del president Puigdemont va quedar segon en l'escenari sobiranista, amb 4 diputats, només un per sota del partit d'Oriol Junqueras.

El PSC va aconseguir 2 diputats, els Comuns 1 i, finalment, el Partit Popular, que va aconseguir 1 diputat a la demarcació de Tarragona, que va sumar el quart diputat dels constitucionalistes, sumat als tres de Barcelona. Uns resultats ben diferents dels que avui han deixat les eleccions al Parlament de Catalunya.