L'acte que el Consell per la República ha celebrat aquest dissabte a Perpinyà (Catalunya Nord) ha estat històric. El retorn del president a l'exili, Carles Puigdemont, i els eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí a terra catalana serà un dels dies més importants del procés. 

Aquest és un resum de les reaccions dels mitjans internacionals:

Agència nord-americana AP

"Els separatistes catalans tenen ganes de cridar l’atenció internacional sobre la seva lluita, i la manifestació a Perpinyà tenia com a objectiu ser un espectacle de força. El lema de la manifestació era, "La república al centre del món", una referència a la república catalana desitjada", ha descrit l'agència de premsa més gran del món.

acte perpinyà ap

Agència France-Presse

"Carles Puigdemont ha instat avui a continuar la lluita per la independència de Catalunya durant un míting de desenes de milers de persones a Perpinyà, a les portes de l'Estat espanyol on encara té una ordre de detenció"

Agència britànica Reuters

"Milers de persones acudeixen a veure l'expresident català exiliat"

Dairi nord-americà 'The New York Times'

"Els separatistes catalans es concentren a França amb un líder fugitiu. Desenes de milers de persones que volen que Catalunya esdevingui independent d'Espanya ha protagonitzat una important manifestació a la frontera amb França"

Agència russa Sputnik

"Puigdemont crida a una 'mobilització permanent' en un multitudinari acte a França. L'expresident català i actual eurodiputat, Carles Puigdemont, s'ha donat un bany de masses al sud de França, a Perpinyà, un territori que el nacionalisme català considera com a part de Catalunya"

Televisió Euronews

"Carles Puigdemont s'adreça a desenes de milers de seguidors a Perpinyà, a prop de la frontera espanyola. És el primer cop que l'expresident del govern de Catalunya s'ha aventurat a ser tan a prop d'Espanya des que va marxar a Bèlgica".

Diari francès 'Le Monde'

"A Perpinyà, un centenar de milers de catalans han creuat la frontera per trobar-se amb el seu expresident Carles Puigdemont, que està exiliat a Bèlgica"

Diari francès 'Libération'

"Perpinyà, capital per un dia de la independència catalana. Aquest dissabte, la ciutat de Perpinyà, amb 120.000 habitants, ha duplicat el volum: la reunió del independentista català Carles Puigdemont ha atret almenys 100.000 dels seus compatriotes d’arreu dels Pirineus"

Diari alemany 'Die Tageszeitung'

"Puigdemont parla davant de centenars de milers de seguidors a Perpinypa. Manté l'objectiu de la independència d'Espanya: 'Sabem que no ens aturarem i ells no ens aturaran'".

Diari francès 'Le Parisien'

"L'independentista català Carles Puigdemont reuneix els seus partidaris a Perpinyà"

Diari quebequès 'Journal de Montréal'

"Bany de masses per Puigdemont a les portes d'Espanya. Carles Puigdemont ha instat aquest dissabte a continuar amb la lluita per la independència de Catalunya durant una manifestació de desenes de milers de persones a Perpinyà, a les portes de l'Estat espanyol, on encara és buscat per l'intent de secessió del 2017"

Televisió russa RT

"Una multitud de 100.000 persones segueixen el discurs de l'expresident català Carles Puigdemont. Els partidaris de la independència de Catalunya s'han acostat a la ciutat francesa de Perpinyà per una enorme manifestació per escoltar Puigdemont en persona per primera vegada des del seu exili"

Diari francès 'Sud Oest'

"Catalunya: bany de masses per a Puigdemont a Perpinyà. És la primera vegada que el líder independentista, que va marxar a Bèlgica després de l'intent de secessió del 2017, ha tornat tan a prop del seu país d'origen"

Televisió sud-americana teleSUR TV

"L'expresident del Govern de Cataluña, Carles Puigdemont, ha qualificat aquest dissabte d'"estèril" el camí del diàleg. El líder de Junts per Catalunya ha instat l'independentisme a mantenir la "mobilització permanent"

Diari belga 'Le Soir'

"Carles Puigdemont, una estrella del rock a Perpinyà. L'acte de l’expresident català a Perpinyà, al sud de França, ha reunit desenes de milers de persones, principalment del sud dels Pirineus"

Diari francès 'La Dépêche du Midi'

"Aposta guanyada per Carles Puigdemont. L'expresident de la Generalitat de Catalunya, que es va exiliar a Bèlgica el 2017, ha aconseguit atreure prop de 100.000 persones al seu acte a l'aire lliure al recinte firal de Perpinyà"

Televisió francesa France 3

"La xifra de 100.000 persones al Parc de les Exposicions de Perpinyà per l'acte de Carles Puigdemont no s'assolia des del 1907" 

Diari francès 'L'indépendant'

"100.000 persones acudeixen a l'acte de Carles Puigdemont a Perpinyà, que ha tornat per primera vegada tan a prop de la seva terra natal des que va marxar el 30 d’octubre de 2017 tres dies després de declarar la independència"