La decisió del Tribunal Suprem espanyol de desoir el Tribunal de Justícia Europeu i de no reconèixer Oriol Junqueras com a eurodiputat, i de mantenir-lo a presó, ha tingut ressò mediàtic internacional. Diversos mitjans remarquen que la decisió de la Justícia espanyola s'ha produit en plena aposta d'ERC pel diàleg amb el govern espanyol, en un escenari contradictori.

Agència britànica Reuters

"El Tribunal Suprem espanyol diu que l'independentista català empresonat no pot ser alliberat"

Agència France Presse

"La formació de Junqueras és actualment peça indispensable de l'amalgama de partits que ha dut aquesta setmana Pedro Sánchez a la presidència del govern espanyol"

Ràdiotelevisió flamenca VRT

"La decisió arriba en un moment sensible. El nou govern espanyol no hauria pogut començar sense el suport del partit ERC"

Ràdio pública alemanya Deutschlandfunk

"El Tribunal Suprem espanyol s'ha negat a concedir al dirigent independentista català Junqueras una llibertat temporal"

Diari americà 'Politico'

"El Suprem ha dictaminat que Junqueras no té immunitat malgrat que va ser elegit al Parlament europeu"

Diari suís 'Tribune de Genève'

"L'advocacia de l'Estat espanyola es va aliniar amb la decisió del Tribunal de Justícia Europeu, i va demanar al Suprem que autoritzés Junqueras a sortir de la presó per recollir l'acta"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat