Els principals mitjans internacionals s'han fet ressò de la brutal agressió que es va produir aquest diumenge quan un grup d'activistes del col·lectiu Femen va irrompre en l'acte d'homenatge a Francisco Franco en l'aniversari de la seva mort, a la plaça d'Oriente de Madrid.

Tres dones van aparèixer durant l'acte amb la frase "Feixisme legal, vergonya nacional" escrita al pit. Va ser llavors quan desenes de falagistes que estaven concentrats en l'acte van començar a agredir-les amb empentes, cops de puny i puntades de peu per tot el cos. La policia va intervenir per separar les dones del grup i va detenir un home acusat d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat. 

La cadena NBC ha publicat algunes de les imatges més dures, i alerta a l'inici del vídeo de la cruesa de les imatges.

Euronews explica al seu vídeo que "250 manifestants van envoltar les activistes cridant 'Franco, Franco, Franco'". "Franco encara té defensors a Espanya, majoritàriament, però no només, entre les generacions de més edat", destaquen.

ABC News i The New York Times s'han fet ressò de la notícia difosa per l'agència internacional Associated Press. "Agents a cavall i a peu van actuar ràpidament per apartar la multitud enfurismada d'unes 200 persones de les tres membres del grup feminista que van irrompre en la trobada", expliquen.

El mitjà francès Le Parisien descriu l'acte com un homenatge dels "nostàlgics de Franco", on es va veure "la salutació feixista i banderes i corbates amb els colors dels partits falangistes". "Una commemoració ideal per a activistes feministes i demòcrates de Femen", apunta.

Al vídeo publicat per RT es pot sentir com els manifestants criden "putes" a les activistes i desfilen pels carrers de Madrid al crit de "Franco".