La nit d'aquest 2 d'octubre a Sevilla ha estat marcada per l'exhumació del general colpista Gonzalo Queipo de Llano de la basílica de La Macarena, on estava enterrat amb tots els honors. Ara, aquesta confraria l'ha exhumat complint amb la nova llei de memòria democràtica que estableix que les persones que van participar en el cop d'estat del 1936 i en la guerra civil no poden estar enterrades a un lloc destacat, com era el seu cas, en un dels edificis més emblemàtics d'Andalusia, territori sobre el qual Quiepo de Llano va portar a terme una repressió brutal durant els episodis més foscos de la guerra. Per això, un periodista del diari ultradretà OK Diario, molt contrari a aquesta llei en concret i al govern de Pedro Sánchez en general, va sortir al carrer per trobar persones que, com ell, consideressin que no s'havia d'"expulsar", tal com ell mateix va dir, al colpista de l'església de la Macarena. El resultat, però, va ser el contrari, i la resposta que li va donar un jove que va entrevistar pel carrer ja s'ha fet viral, amb més d'un milió de reproduccions. 

Aquest noi és Manuel Pérez Cortés, que ha compartit la seva intervenció en un directe d'OK Diario, en que ridiculitza el periodista que li pregunta que li sembla que hagin "expulsat" Gonzalo Queipo de Llano de la Macarena. "Millor fora que dins. Aquest senyor va fer molt mal als sevillans i als Macarenos també", en referència a la confraria que l'ha tingut enterrat durant tots aquests anys. El periodista, que s'esperava una resposta diferent, insisteix: "No creus que això és intentar esborrar la història?", li demana al jove Manuel Pérez, que contraataca: "Per res del món. Això és fer justícia. Aquest és un barri de gent treballadora i de gent humil. Van ser molts els Macarenos que van morir a mans d'aquest senyor. Ja n'hi ha prou", ha contestat, en referència a la brutal repressió que va portar a terme Queipo de Llano, l'autor del cop militar a Sevilla, sobre la ciutat.

"Vinc de missa i estic totalment d'acord que l'exhumin" 

El periodista cada cop està més nerviós i li pregunta al noi si era just al davant de la Basílica quan l'estaven exhumant per aquest motiu i la resposta encara l'ha deixat més descol·locat: "Jo soc Macareno i he vingut a missa i estic totalment d'acord amb que l'exhumin". El periodista, Borja Jiménez, intenta molestar-lo assegurant que s'han trobat poques persones amb una posició com la seva i el noi el torna a desmentir: "Creu-me que no. Potser és que no estàs cercant allà on toca". L'entrevistador li assegura que Sevilla no s'ha mobilitzat per aquesta exhumació, que va agafar-los per sorpresa i de nit després de dies de rumors, i el noi li retreu que això és normal, ja que és quelcom que s'ha de fer en la intimitat, "la família ja sabrà que fa amb els seus avantpassats".

L'entrevistador, desesperat, li pregunta "no serà vostè socialista", i sense perdre la paciència Manuel Pérez li recorda que les opinions polítiques són privades, tot plegat davant l'atenta mirada d'una amiga que somriu. Tal com es pot veure en la biografia d'aquest jove a la xarxa social on ha compartit el moment, Pérez també és periodista i molt orgullós de la seva ciutat i la seva confraria. De fet, després de l'exhumació va compartir a les xarxes el comunicat de la institució, on explicaven que havien exhumat a Queipo de Llano per complir amb la llei de memòria democràtica. La resposta del jove ha estat molt aplaudida a les xarxes, també per part de personalitats polítques com Óscar Puente, l'alcalde socialista de Valladolid, que ha destacat "l'art" de les seves paraules.