A poc a poc es van sabent nous detalls sobre com serà la reacció a la sentència. Malgrat que la data del pronunciament del Tribunal Suprem sigui encara un misteri, des de l'Assemblea ja escalfen motors per canalitzar les protestes al carrer i tenen preparades tres accions per al dia que surti. Segons ha pogut saber ElNacional.cat en primícia, l'entitat sobiranista cridarà a sortir al carrer tan bon punt el Tribunal Suprem faci públic el veredicte. També faran diverses concentracions a les 20 del vespre en llocs clau del país i promouran una encartellada popular. 

Des de l'ANC volen que, tan bon punt surti publicada la sentència, hi hagi una resposta "espontània" que passaria per una espècie d'aturada urgent del país. En aquest sentit, demanen que els ciutadans facin "sentir la seva veu" ja sigui "aturant el cotxe i fent sonar el clàxon si s’està circulant; fent soroll i protestant al carrer; o baixant al carrer si s’està a la feina o a casa". 

També es treballa en convocatòries aquell mateix dia, a les vuit del vespre, en diversos punts del territori, tot i que de moment volen evitar fer públics quins serien. No se sabran, doncs, fins al mateix dia i s'anunciarà a través dels seus canals oficials de Twitter, Telegram, Facebook o Instagram de l'entitat, que convoca aquestes manifestacions de manera coordinada amb Òmnium.

Això, a més, no serà tot. Un cop acabada la manifestació, es promourà una "gran encartellada arreu del país" contra la sentència i per "reafirmar" l'objectiu de l'entitat en aconseguir la independència.


Aquestes accions se sumaran a les Marxes per la Llibertat, convocades també amb Òmnium, ja anunciades la setmana passada. El mateix dia que surti la sentència s’anunciarà la data d’inici. El que ja se sap, però, és que sortiran des de cinc punts diferents del territori ―Berga, Vic, Girona, Tàrrega i Tarragona― i que recorreran el país durant tres dies fins a arribar a Barcelona, sempre en dimecres, dijous i divendres.

Des de l'entitat volen evitar que la resposta sigui cosa d'un dia i, en aquest sentit, demanen a la ciutadania "una participació massiva" tant el dia que es faci pública la sentència com en els "posteriors".