L'ANC i Òmnium ja tenen acordat quina serà la seva resposta a la sentència. Les dues entitats han anunciat aquest divendres a la tarda que organitzaran cinc marxes "populars i massives" que sortiran des de cinc punts diferents del territori català i que acabaran confluint totes elles a Barcelona. Les columnes, anomenades Marxes per la Llibertat, sortiran de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona, i tenen previst recórrer 100 km a peu en tres dies per confluir finalment a Barcelona.

A més, el mateix dia de la sentència també es convocaran concentracions a les 20 h en diverses ciutats del país. Un cop surti publicat el veredicte del Suprem, les dues entitats faran públiques les accions concretes a través dels seus canals oficials. 

Com seran les marxes?

Segons han indicat en un comunicat conjunt, durant tres dies es recorreran 100 km, dividits en 5 etapes. El primer i segon dia hi haurà dues etapes (una al matí i una a la tarda), mentre que al tercer dia només una perquè al migdia ja s’arribarà a Barcelona. Cada etapa tindrà aproximadament uns 20 km. És a dir, els primers dos dies es faran 40 km en total, mentre que l'últim només 20.

Des de les dues entitats han anunciat que hi podrà participar tothom qui ho vulgui, "sense limitacions ni l’obligatorietat de completar etapes senceres". També han assegurat que "cada etapa començarà i acabarà en un nucli urbà, des d’on s’oferirà, a preu simbòlic, esmorzar, dinar i sopar populars", així com hi haurà la possibilitat de pernoctar "de forma gratuïta", reservant-ho prèviament al web www.marxesperlallibertat.cat

Marxes per la llibertat

Encara no està clar quin dia es faran les marxes, dependrà de quan surti publicada la sentència, però la intenció és que sigui entre setmana, segons fonts consultades per aquest diari.