La resposta de la bancada socialista a les declaracions de Xavier Trias no s'han fet esperar. Aquest dilluns, en una entrevista a la cadena SER, l'exalcalde de Barcelona, afirmava que "crec que el PSOE estava darrere del cop d'estat del 23-F".

El ministre de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, ha contestat a Trias i ha afirmat que no hi ha "cap base ni històrica ni fàctica" per a les acusacions que ha llançat sobre els socialistes. En declaracions a la premsa, aquest dilluns, Bolaños li ha recordat que "els diputats socialistes van ser ostatges, com tots els diputats del Congrés" aquell dia. 

"La infàmia de Trias"

Per la seva banda, el diputat del PSC i secretari primer de la Mesa del Parlament, Ferran Pedret, ha titllat d'"infàmia" l'acusació del líder de TriasxBCN. "La infàmia de Trias, al descobert", ha sostingut en una piulada a Twitter.  "Socialistes que van córrer a ocultar o destruir les fitxes de militants, amb el record ben fresc del 1973 xilè. Uns altres que es van presentar als Ajuntaments per defensar-los", ha sostingut Pedret sobre el cop d'estat del 23-F, en el qual també ha assegurat que va haver-hi avis que s'oferien a recollir els nens dels militants per si de cas. 

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, s'ha mostrat sorprès amb les afirmacions de Trias. Ha considerat que es tracta d'una afirmació "totalment desafortunada, sense sentit i dolorosa". En una piulada a Twitter li ha exigit que rectifiqui les seves paraules.

Els comuns també han criticat aquestes paraules i el seu portaveu, Joan Mena, ha fet un pas més enllà i ha demanat a Trias que rectifiqui les seves declaracions. Mena considera que les paraules del regidor de Junts estan "totalment fora de lloc". Ha criticat que són unes declaracions que "ningú entén, ni pel que diu ni pel moment". En aquest sentit, el dirigent dels comuns l'ha instat a rectificar. "Segurament faria bé de desdir-se d'aquesta barbaritat que ha dit", ha conclòs Mena en roda de premsa després de l'executiva del partit.

Des d'ERC també han parlat sobre les declaracions de Trias. La portaveu d'esquerra, Raquel Sans, ha assegurat aquest dilluns que la Transició va tenir "moltes ombres". "L'única cosa que sé és que ERC va ser l'últim partit a ser legalitzat després dels anys de dictadura, i no serem nosaltres els qui defensem una transició que sabem que té moltes ombres", ha dit en roda de premsa aquest dilluns.