El requeriment que l'executiu espanyol ha enviat al Govern perquè respongui, com a tràmit per començar a aplicar l'article 155 de la Constitució, posa com a límit per a donar la resposta dilluns vinent. L'executiu espanyol ho ha enviat per correu digital.

En el cas que el president Carles Puigdemont respongui que efectivament va fer la declaració d'independència, el requeriment posa com a límit el dia 19, el dijous de la setmana vinent, perquè revoqui la mesura.

Aquests tràmits són els previstos per aplicar l'article 155 de la Constitució, abans que el govern espanyol porti el tràmit al Senat, on haurà de concretar on vol intervenir la Generalitat.

En concret, després d'una llarga exposició, el requeriment exigeix que el president “confirmi si alguna autoritat de la Generalitat de Catalunya ha declarat la independència” o bé si la seva declaració d’ahir davant del Parlament implica la declaració d’independència, i exigeix que la resposta “fefaent” es produeixi abans de les 10 hores del dilluns vinent.

Li adverteix que en cas que esta sigui afirmativa -o bé que no hi hagi resposta o no sigui clara-, se’ls requerirà d’acord amb l’article 155 de la Constitució, per tal que revoqui la declaració d’independència, i ordeni a la presidenta del Parlament i a la Mesa que facin el mateix.

“Comuniqui de forma fefaent al Govern de la Nació, el compliment íntegre d’aquest requeriment tant del Govern de la Generalitat com del Parlament de Catalunya abans de les 10:00 hores del proper 19 d’octubre”, afegeix.

Finalment, adverteix que en cas, que el president no atengui aquesta ordre, el Govern espanyol en compliment de les seves funcions atribuïdes per la Constitució, proposarà al Senat la posada en marxa de l’article 155.