L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha compartit a través de twitter un comentari rebut per un perfil de les xarxes socials que constata la crueltat que, massa sovint, poden tenir aquests canals. Ballart ha escrit: "Porto gairebé tres hores responent missatges a les xarxes socials i acabo de llegir aquesta barbaritat a l'instagram. No em puc creure com una ment humana és capaç d'una cosa així. Em podeu criticar tot el que vulgueu però, siusplau, això no. Se'm passen les ganes de tot". I ha acompanyat la denúncia pública del comentari rebut per un perfil que es fa dir @_imakingbee: "Què preferiríeu matar un policia o el fill cancerigen de l'alcalde?".

Ràpidament, des de twitter i instagram, les respostes de suport a Ballart s'han replicat. El perfil del comentari repugnant és privat i respon a les inicials M.V.C. La malaltia del seu fill va fer que es retirés, de forma provisional, de la política. Ballart ha compartit sempre amb els seus seguidors i vilatans de Terrassa, els durs moments que el càncer que pateix en Xito ha comportat. “Hi ha dies que es giren de forma inesperada. El càncer ni anticipa ni dona avisos, apareix de moltes formes i et canvia el ritme d’un dia que havia de ser rutinari a l’hospital de dia. Tornem a ingressar al nostre heroi per unes complicacions. Remuntarem en breu, segur”, escrivia el passat mes de gener des de l'hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona. Com a personatge públic, Ballart volia excusar la seva absència: "Alterem l’agenda un cop més per uns dies”.

"Vivim més intensament"

El 12 d'agost del 2021, a Jordi Ballart, va canviar-li la vida. Al seu fill gran de set anys van diagnosticar-li un càncer molt agressiu en estat avançat. Malgrat tot, progressivament amb la medicina, ha pogut tirar endavant. El desembre del 2021, va començar una nova fase de seguiment a l’Hospital de Dia i des de llavors dormia a casa seva. Després dels pitjors moments, en declaracions recents a TV3, l'alcalde afirmava: “Com a família, som més feliços que abans i vivim més intensament". Tot i que, com ell mateix subratlla en el seu perfil de twitter, la malaltia continua: "Pare lluitant contra el càncer infantil del meu fill".

Després d'una crisi interna amb el PSC de Terrassa i veure com els socialistes li retiraven la confiança, Ballart va crear un nou partit, Tot per Terrassa, amb què va guanyar les eleccions municipals de l'any 2019. "Aquest partit es presenta a les eleccions municipals del 26 de maig sense deure res a ningú, amb les mans netes i amb el convenciment que una política més noble, més humana i més constructiva és possible!", sota aquest lema es va guanyar la confiança de l'electorat que va decidir canviar de partit per seguir confiant en la seva figura. La candidatura independent autoanomenada "terrassenquista" va donar la sorpresa i va capgirar el consistori.