"Articles com aquest fan la rosca al fals relat de la violència amb un redactat que no exposa els fets sinó que opina dictant sentència". Així de crítica s'ha mostrat Txell Bonet amb un article publicat a La Vanguardia

"Des de quan el dret a manifestar-se és una actuació al marge de les vies legals?", ha exposat. La dona del president d'Òmnium Cultural responia d'aquesta manera a una afirmació de l'article on se subratllava que "les mobilitzacions organitzades per l'ANC i Òmnium tenien com a objectiu aconseguir la celebració del referèndum i amb això la proclamació de la República catalana, independent d'Espanya, essent conscients que desenvolupaven una actuació al marge de les vies legals". 

Així, Bonet ha comentat que "ni judicialment ni periodísticament podem permetre la criminalització de la mobilització ciutadana".

A més, aprofita per recordar que l'autora de l'article "s'ha deixat" de citar que la Guàrdia Civil va deixar els cotxes oberts sense vigilància, amb armes dins. Una actuació molt correcta". 

Bonet també comenta que ha trobat "poca informació a l'hora de no explicar que organitzar un referèndum (cosa que ni Cuixart ni Sànchez podien fer) no és delicte" i cita un article d'El Mundo que diu: "Tots els grups parlamentaris, tret del Grup Popular, han votat a favor de la despenalització dels referèndums convocats sense empara legal".

Per acabar, també recalca que tal com ja esmentaven altres articles, Cuixart continua sent el president d'Òmnium Cultural i demana "esmenar" l'error.