Renfe denunciarà els membres del nou col·lectiu juvenil Batec que aquest dimecres han aixecat barreres a l'estació de l'Arc de Triomf i han fet una crida a no pagar pel servei a partir de l'11 de maig. Fonts de la companyia han indicat que Rodalies és "un servei públic" i que entrar-hi sense pagar és "un frau" contra la ciutadania que el finança. Renfe ha remarcat que entenen que es pugui protestar i reclamar millores en el servei, però que hi ha "multitud de canals per fer-ho". A més, l'operador ha dit que està fent "un important esforç d'inversió per millorar el servei de Rodalies de Catalunya" amb treballs al Corredor Mediterrani, La Sagrera, Sant Andreu Comtal, Molins de Rei, Mollet Sant Fost o Molins de Rei, entre d’altres.D'altra banda, fonts de Renfe han recordat que els títols de transport inclouen en el preu l'assegurança obligatòria de viatgers i que, si es viatja sense, no se'n té quan s'utilitzen les estacions i els trens. De cara a l’acció de l’11 de maig, Renfe anuncia que treballaran de forma coordinada amb ATM i Generalitat de Catalunya com a responsables tarifaris, i es posen a disposició dels responsables de seguretat ciutadana, Mossos i policies locals, per col·laborar en les accions que tinguin previst desenvolupar aquell dia per evitar aquest anunci de frau massiu. 

Aquest dimecres, una cinquantena de joves han aixecat les barreres de l'estació d'Arc de Triomf per denunciar la "greu" situació del transport de Rodalies i altres "dificultats" de l'Estat, com l'accés a l'habitatge o a una feina en bones condicions. El moviment juvenil Batec, que s'ha presentat amb aquesta acció, ha fet una crida també a deixar de pagar els bitllets de Renfe a partir de l'11 de maig. "Perquè l'estat espanyol compleixi amb Catalunya hi ha de perdre alguna cosa. Fins que no paguin, no paguem", ha defensat un dels seus portaveus. Segons han explicat, Batec vol ser "un nou espai mobilitzador" davant les "crisis" de l'estat espanyol, impulsat per joves del teixit associatiu català. 

"Si Madrid no paga, no paguem"

"Si Madrid no paga, no paguem". Aquest és el missatge amb el qual s'ha presentat aquest dimecres el col·lectiu Batec per anunciar la vaga de pagaments a Renfe a partir de l'11 de maig. El motiu d'aquesta protesta és denunciar la falta d'inversions de l'Estat a la xarxa de Rodalies. Aquest mateix matí han fet una primera demostració, on més d'un centenar de persones han entrat sense pagar a l'estació de Rodalies de l'Arc de Triomf de Barcelona. En declaracions davant dels mitjans de comunicació, una de les portaveus del moviment ha afirmat que Rodalies és "un desastre que té responsables" i ha retret a l'estat espanyol la manca d'execució de les inversions promeses a Catalunya d'Adif i Renfe en els últims anys. El moviment lamenta els retards i avaries diàries d'aquest servei ferroviari i les "promeses de millora que no arriben". Per això han fet una crida a deixar de pagar els bitllets a partir del proper dimecres i justifiquen la mobilització així: "Els governes espanyols saben que si no compleixen amb Catalunya, no els passa res" Segons han explicat, Batec vol ser "un nou espai mobilitzador" davant les crisis de l'estat espanyol, impulsat per joves del teixit associatiu català. Els joves que impulsen el moviment vénen dels moviments estudiantils, del lleure educatiu i d'organitzacions diverses del teixit associatiu català, han indicat.