El president de la Diputació de LleidaJoan Reñé, ha fet pública aquesta tarda la seva renúncia com a president de la institució. Ho ha fet sol, en una sala de premsa plena de periodistes, però buida d'altres diputats del seu partit, als qui ha volgut retreure "la seva deslleialtat" cap a ell. Reñé ha volgut deixar clar que ha pres aquesta decisió "per respecte a la institució" tot i no haver estat encara encausat judicialment, ha recordat.

Reñé ha lamentat que la majoria de diputats del PDeCAT li han tramès durant aquests últims dies que creien que havia de deixar la presidència de la Diputació. "M'ha fet mal que no m'hagin tingut confiança, com jo sí que l'he tingut en molts d'ells, i ho considero una clara deslleialtat a la meva persona", ha afirmat. L'encara president de la Diputació ha criticat "l'operació d'escarni mediàtic descarat" a què va ser sotmès durant la seva detenció, dimarts passat, en el marc d'una investigació per presumpta corrupció i enriquiment personal.

Tot i que Reñé ha presentat la seva renúncia com a president de la Diputació de Lleida, ha deixat clar que seguirà com a diputat a la corporació provincial. En deu dies haurà de convocar un ple que accepti la seva renúncia i després caldrà convocar un altre ple per escollir el nou president de la Diputació. Reñé no ha concretat quan el convocaria.