L'ambaixador d'Espanya al Regne Unit, Federico Trillo, el cessament del qual exigeixen l'oposició i els familiars de les víctimes del Iakolev 42, serà rellevat en el càrrec juntament amb 72 ambaixadors més. El relleu de tots ells estava pendent perquè l'Executiu estava en funcions. Així ho han indicat fonts diplomàtiques, que han recordat que l'ambaixada a Londres està "pendent de renovació".

Exteriors dóna per fet el relleu de Trillo al capdavant de l'ambaixada al Regne Unit però desvincula, per tant, aquesta decisió del dictamen del Consell d'Estat sobre l'accident del Iakolev 42 a Turquia, on van morir 62 militars espanyols que tornaven d'una missió a l'Afganistan. Després de conèixer-se aquest dictamen -que responsabilitza el Ministeri de Defensa, que dirigia llavors Trillo, de l'accident- el PSOE, Podemos i C's van exigir el cessament de l'ambaixador al Regne Unit, que també reclamen els familiars de les víctimes.

El govern espanyol explica el relleu degut a la interinitat que va produir la falta d'acord per a la formació d'un govern que va paralitzar els nomenaments a Exteriors, de manera que no només es va suspendre el procés de rotació d'ambaixades de l'any 2015, sinó que es van mantenir places vacants i es va prorrogar la continuïtat d'ambaixadors en edat de jubilació.