El rei Felip VI no assistirà a l'entrega del premi Planeta d'enguany. Segons ha pogut saber El Nacional, el monarca i la seva esposa, la reina Letícia, no aniran a l'acte que se celebra a Barcelona aquest diumenge.

Ja és tradició que els Reis d'Espanya, juntament amb la primera plana de la política catalana i espanyola, assisteixin a l'entrega d'aquest reconegut guardó. Sense anar més lluny, l'any passat hi van acudir el president català, Carles Puigdemont, i com a representants del govern espanyol, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i també la presidenta del Congrés, Ana Pastor.

La Casa Reial encara no ha comunicat quin és el motiu d'aquesta absència encara que tot apunta que el clima de tensió entre els governs català i espanyol podrien haver motivat la decisió del monarca. Convé recordar que el dilluns pel matí acaba el termini perquè el president Puigdemont respongui la notificació del govern espanyol sobre si va activar la independència.