La Universitat Rey Juan Carlos (URJC) ha denunciat un esborrament massiu de correus electrònics de l'Institut de Dret Públic (IDP), que dirigia el catedràtic Álvarez Conde, investigat per la justícia per les irregularitats detectades en alguns màsters.

Segons han confirmat fonts de la universitat, en el marc de la investigació dels comptes de l'Institut es va comprovar que hi havia hagut un esborrament d'informació i es va procedir a posar una denúncia a la policia.

Després tot això va derivar "en la denúncia per malversació de comptes de l'IDP que ara està investigant la justícia i que va denunciar la mateixa universitat", assenyalen des de la Rey Juan Carlos en relació amb la notícia que avança avui El País.

D'acord amb aquest diari, el professor Pablo Acosta, nomenat pel rector l'abril passat per dirigir temporalment l'IDP després de la suspensió cautelar d'Álvarez Conde, va ser qui va detectar que s'havien "eliminat 5.400 correus electrònics rebuts o enviats entre el 2008 i el 2014", un període que inclou els màsters cursats per Cristina Cifuentes, Pablo Casado i Carmen Montón.

En la investigació dels comptes de l'IDP la universitat va denunciar Enrique Álvarez Conde per malversació, una denúncia que va recaure en el jutjat número 34 de Madrid, que finalment es va inhibir i la va traslladar al número 51, que investiga el cas de les irregularitats en els màsters.