La revolta del Parlament holandès contra el rei espanyol Felip II. Això ha volgut donar a conèixer -o recordar- aquest dissabte Hans van Baalen, el president de l’ALDE, el partit liberal-demòcrata europeu.

L’eurodiputat ha compartit a Twitter una imatge del Plakkaat van Verlatinghe (en català "Decret d'abandó"), escrit l’any 1581 i que després es convertiria en el document més important dels Països Baixos.

Amb aquest decret, el Parlament holandès destituïa el rei espanyol Felip II com a governant perquè ’“oprimia els seus ciutadans”, i donava pas a la independència de bona part de les províncies holandeses respecte d'Espanya.

Segons afegeix el líder de l’ALDE, el document va inspirar posteriorment la Declaració d’Independència dels Estats Units d’Amèrica i la Revolució Francesa.

Van Baalen tanca el tuit sentenciant que “els governants han de servir i no dictar”... Haurà pensat en el conflicte català a l'hora d’escriure'l?

González Pons mira Ciutadans

Davant la publicació, el portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha aprofitat per posar el focus sobre Ciutadans, partit que forma part de l'ALDE (també el PDeCAT).

González Pons ha lamentat que van Baalen ha fet aquest tuit "amb força mala pota en aquest precís instant" i que ara "està sent usat pels nacional-populistes". Davant d'això, ha alertat Albert Rivera i Inés Arrimadas "per si no l'han avisat".