Felip VI va tancar ahir la seva visita a Barcelona amb un dinar privat amb directius catalans de grans empreses, amb qui va intercanviar impressions sobre la situació a Catalunya, han informat fonts del Palau de la Zarzuela. Ho van fer hores després que els CDR organitzessin una protesta contra el monarca on prop de 300 manifestants van tallar el carrer Marina davant l'Auditori de Barcelona.

El Rei va mantenir aquesta trobada al Palauet Albéniz després de participar amb la cúpula judicial en l'acte de lliurament dels despatxos als nous jutges a l'Auditori.

Segons les fonts, al dinar van participar "un grup destacat" de directius catalans. Entre ells: el president d'Abertis i patró de la Fundació La Caixa, Salvador Alemany; el president de Seat, Luca de Meo; el president del Banc Sabadell, Josep Olíu; el president del bufet d'advocats Cuatrecasas, Rafael Fontana; el president de la patronal Foment de Treball, Joaquín Gay de Montellà, el president del Cercle d'Economía i d'Immobiliària Colonial, Juan José Brugera, el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, el president de Gas Natural, Francesc Reynés i el president del Grup Planeta, Josep Crehueras..

El dinar es va celebrar al Palauet Albéniz, a la zona de Montjuïc, que va ser durant les últimes dècades la residència oficial de la família reial durant les seves estades a Catalunya i on Felip VI va mantenir en altres ocasions audiències oficials amb diferents col·lectius.

En l'actualitat, també és utilitzat per l'Ajuntament de Barcelona per a alguns actes oficials.