Protagonisme pel Regne Unit a les portades entre la barreja d'informacions a les portades. El País destaca en portada que la primera ministra renega de les rebaixes fiscals: "Liz Truss reniega de sus rebajas fiscales para sobrevivir". En aquest sentit, la líder del Regne Unit ha "fulminat" al ministre d'Economia i n'anomena un de moderat. Per altra banda, el rotatiu també destaca la possibilitat imminent d'un possible acord per renovar el Consejo General del Poder Judicial: "Gobierno y PP se acercan al pacto con un nuevo CGPJ obligado al consenso". Hi ha també un petit espai per l'economia submergida que ha deixat el coronavirus: "España aflora 285.000 empleos sumergidos desde la covid". 

el pais 15 octubre

Qui també destaca en portada la situació del Regne Unit és La Vanguardia, que insisteix que la Tuss "sacrifica al seu ministre de Finances". També insisteix que a Espanya faltaran metges: "España va a perder 70.000 médicos por jubilación en diez años".

la vanguardia portada 15 octubre

Sobre Catalunya, El Mundo destaca que "Aragonès revela un pacto con Sánchez para sacar el español de las escuelas", malgrat que també hi ha espai per a la guerra i el terror de la guerra d'Ucraïna, que sembla haver-se relaxat d'algunes portades. "Dos meses bajo el terror ruso ocultos en sótanos sin luz, agua ni comida".

el mundo portada 15 octubre

També parla sobre Catalunya i arrossegant encara el referèndum de l'1 d'octubre d'ara fa cinc anys l'ABC. "Agentes de Inteligencia avisan: la orden de no investigar impedirá reaccionar a otro 1-O. Denuncian que el separatismo ha aprendido de sus errores 'mientras nosotros desmantelamos las estructuras para combatirlo'". Un petit espai però pel Regne Unit i la destitució del ministre de finances. 

abc portada 15 octubre

Parla d'ERC La Razón. "ERC quiere cercanías y el 'procés' a cambio de apoyar los Presupuestos". Recorda també que aquest dissabte se sabran els guanyadors del Premi Planeta recordant que hi ha 846 obres finalistes: "Nueve finalistas entre 846 obras pugnan hoy por el millón del Premio Planeta". I és clar, no podria faltar el protagonisme de Truss i la seva lluita per mantenir-se: "Truss lucha por su supervivencia y sacrifica a su ministro de Finanzas".

la razon portada 15 octubre

El diari ARA també porta gran i en portada que el govern britànic està a la corda fluixa. Ressalten el canvi de ministre d'Economia i també el gir polític. "Ni els mercats ni els 'tories' han acceptat la proposta d'abaixar impostos als rics en plena crisi". La fotografia de la portada és però per la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz. "No m'agraden els lideratges messiànics i masculinitzats". Espai també per a Junts: "El sector de Junts vol fer sentir la seva veu al patit". I recorda també que l'estrena del CAP Raval Nord s'ajorna fins al 2025.

ara portada 15 octubre

"Los bares de BCN seguirán pagando menos por las terrazas". Protagonista a la portada d'El Periódico. Espai per a l'entrevista a la líder dels Comuns al Parlament, Jéssica Albiach, que ressalta que "Els pressupostos d'ERC no poden ser els mateixos que els d'ERC i Junts". En aquest sentit, recorda que el moviment #MeToo fa cinc anys. Per altra banda, però no menys important, el rotatiu recorda un tema que fa setmanes que no era protagonista a les portades: el coronavirus.  "El repunt de la covid amenaça els centres de primària".

el periodico portada 15 octubre

Finalment, El Punt Avui destaca que "L'alimentació, pels núvols". En aquest sentit, destaca que el cost dels aliments s'han encarit un 13,2% en un any. Així, també hi ha espai per una reunió entre Aragonès i Albiach pels pressupostos. 

el punt avui portada 15 octubre