Vox ha declarat que els dos regidors de Burgos que han trencat la disciplina de partit "hauran d'assumir les conseqüències" després que no hagin acatat el mandat sorgit pel pacte entre PPCiutadans i Vox per donar suport al candidat taronja a l'Alcaldia de la ciutat.

Segons han assenyalat fonts de Vox, aquests regidors tenien l'ordre de donar suport al candidat de Ciutadans, Vicente Marañón, qui amb els cinc regidors que va aconseguir en els últims comicis municipals, juntament amb els 7 del PP i els dos de Vox, hauria atrapat la necessària majoria absoluta de 14 edils.

Tanmateix, el distanciament d'aquests dos regidors del pacte inicial ha provocat que, finalment, el socialista Daniel de la Rosa hagi aconseguit el bastó de comandament del consistori, amb els seus 11 regidors i per ser la llista més votada, encara que també ha comptat amb el suport dels dos edils de Podemos.

daniel de la rosa psoe burgos europa press

El candidat socialista a Burgos, Daniel de la Rosa | Foto: Europa Press

Per això, en haver incomplert la disciplina de partit, Vox ha anunciat que aquests regidors hauran ara d'assumir les conseqüències que estimi oportunes el comitè de garanties del partit en els propers dies.

Moció de censura

Així mateix, el vicesecretari d'organització del PP, Javier Maroto, ha avançat a Twitter que la seva formació iniciarà demà els tràmits per a una moció de censura per desallotjar de l'Alcaldia de Burgos a De la Rosa, després que Vox hagi "incomplert" el seu compromís amb els 'populars'.