Alternativa Baix Gaià, un dels socis del govern d'ERC a Torredembarra, presentarà en el pròxim ple una moció on proposaran fer una consulta oberta a la ciutadania preguntant si l'estelada ha d'onejar a l'Ajuntament o no.

La decisió arriba després que una sentència judicial hagi obligat el consistori a penjar de nou la bandera espanyola i retirar l'estelada. El portaveu d'ABG i tinent d'alcalde, Lluís Suñé, ha explicat que si la ciutadania vota que no, no es penjarà l'estelada i que si vota que sí, "onejarà amb suport popular" i ha dit que, aleshores, "la justícia espanyola faci detencions massives al municipi".

Suñé, explica que tot i que no compartir la decisió d'acatar la sentència, no demanen la dimissió de l'alcalde, el republicà Eduard Rovira, i reclama "màxima unitat" de les forces sobiranistes i que no se l'ataqui perquè ha reaccionat "davant una pressió judicial". Una vintena de veïns s'han aplegat aquest dissabte davant el consistori per fer una menjada de truites com a protesta per la sentència amb el lema 'Trenquem l'ou per fer la truita'.