La regidora del grup municipal de la CUP de Reus Mariona Quadrada, investigada per un presumpte delicte d'incitació a l'odi, no ha acudit avui a declarar davant de la jutgessa que instrueix el cas, denunciat per la Policia Nacional. La magistrada del jutjat número 2 de Reus havia citat Quadrada a les dotze del migdia, encara que no ha assistit.

Avui també havien de declarar quatre bombers investigats en la mateixa causa, però la compareixença s'ha ajornat fins al proper 6 d'abril, per la qual cosa no s'han produït concentracions de suport als investigats, encara que sí expectació mediàtica.

Quadrada ja va anunciar que acudiria a la citació per "no reconèixer" la "justícia espanyola" i amb la d'avui, ja suma tres vegades que no es presenta (la primera, per problemes d'agenda de la seva advocada), per la qual cosa, amb tota probabilitat, la jutgessa ordenarà que l'aturin.

En aquesta causa d'un presumpte delicte d'incitació a l'odi, també estan investigats dos regidors més de la CUP, Marta Llorens i Oriol Ciurana, que tampoc no van acudir a declarar i van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra per ordre de la jutgessa.

El Cos Nacional de Policia va denunciar per un delicte d'incitació a l'odi les protestes ciutadanes davant l'hotel Gaudí —on s'allotjaven al voltant d'un centenar d'antiavalots— fetes els dies anteriors i posteriors al referèndum suspès pel Tribunal Constitucional.

A més dels tres regidors de la CUP, també consten com investigats l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDeCAT), i els portaveus dels grups municipals Montserrat Vilella (PDeCAT), Noemí Llauradó (ERC) i Jordi Cervera (AraReus) per firmar un manifest.