El fracàs de la cerimònia d’inauguració dels Jocs Mediterranis, amb grades buides en presència del rei Felip VI, va ser el primer toc d’atenció. Els seients buits en la majoria de centres de competició durant els dies següents ha acabat d’encendre totes les alarmes. És per això que, des de diversos ajuntaments de la demarcació de Tarragona, s’estan posant totes les facilitats perquè aquest diumenge no hi hagi noves imatges negatives al Nou Estadi de Tarragona durant la cerimònia de cloenda.

Segons ha pogut saber El Nacional de persones involucrades en aquestes entitats, l’Ajuntament de Tarragona ha ofert invitacions a totes les confraries de Setmana Santa de la ciutat. Més tard, l'organització ha confirmat que posarà a disposició de les entitats i col·lectius que ho sol·licitin un total de 500 entrades. Això no va passar per a la cerimònia d’inauguració. 

Aquest mateix dijous, el grup municipal de la CUP ha denunciat que “s’estan regalant entrades a tort i a dret per tal d’evitar un ridícul com el de la cerimònia d’inauguració”. En aquest sentit, els anticapitalistes han exigit que, “com a mínim, les reparteixin equitativament en favor de la pluralitat que caracteritza Tarragona”.

Però l’Ajuntament de Tarragona no és l’únic que està oferint entrades als seus ciutadans perquè assisteixin a la cerimònia de cloenda. També està passant en altres municipis de la zona, com és el cas de Calafell. Segons han confirmat fonts del consistori a aquest diari, la regidoria d’Esports disposa de poc menys d’un centenar d’invitacions, que es distribueixen amb el criteri de “qui arribi primer”. La seva intenció és la d’omplir dos autobusos fins al Nou Estadi.

Aquestes mateixes fonts volen deixar clar que en cap cas s’estan repartint “per cap afinitat particular”, davant la polèmica de les entrades inaugurals acaparades per entitats unionistes. També indiquen que no van rebre invitacions per part de l’organització per a la cerimònia de divendres passat. “Només les purament protocolàries pel fet de ser seu”, expliquen.

Com en la cerimònia inaugural i en totes les competicions dels Jocs Mediterranis, la venda d’entrades és gestionada per l’empresa TicketMaster. Els preus van des dels 15 fins als 60 euros. Dijous a la tarda encara queden més de dos terços de l’estadi disponibles. Se prevén 5.000 invitados.