El president de la Conferència de Rectors (CRUE), Roberto Fernández, considera que "si un polític a l'exercici de les seves funcions diu tenir un màster i no el té és motiu de dimissió del seu càrrec polític". "Els polítics no són una raça de ciutadans diferent ni tenen drets i obligacions diferents", ha opinat Fernández en la roda de premsa de valoració del procediment d'informació reservada obert per la Universitat Rei Joan Carles (URJC) en relació amb el màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid.

I ha considerat que, si tot el conjunt de presumpcions i hipòtesi respecte a aquest cas es confirma, "estaríem davant d'una molt greu irregularitat universitària".

El president dels rectors ha ofert a l'URJC "el suport de la CRUE per arribar fins a les últimes conseqüències de la seva investigació" sobre la presumptes irregularitats del polèmic màster de Cristina Cifuentes. A més, ha mostrat amb gran contundència  que "deplora i condemna qualsevol acte d'irregularitat o il·legalitat en la vida universitària" per ser, ha assenyalat, "impropi d'una institució acadèmica".

I ha assegurat que "si surten més casos s'investigaran", mentre ha criticat les opinions de responsables públics que "volen transformar un problema concret en una espècie d'exemple paradigmàtic d'una deficient pràctica en la impartició de màsters que tenen lloc a la universitat espanyola". "Un fet concret no pot posar en qüestió a la globalitat de l'excel·lent funcionament del sistema universitari espanyol", ha subratllat.

Segons la seva opinió és "inacceptable" que alguns polítics "hagin estès una ombra de dubte en el funcionament de la universitat espanyola amb finalitats partidistes", una pràctica que ha considerat "una majúscula i irresponsable frivolitat". I ha dit que li sembla "increïble i inacceptable" que qualsevol dirigent polític "es dediqui a tacar el nom de la universitat amb finalitats partidistes".

Preguntat per a quin polític es referia ha dit que "a alguns" però ha preferit no donar els seus noms "perquè l'ambigüitat és patrimoni de les institucions quan han d'anar amb compte amb el que diuen". Fernández ha insistit que el president de la CRUE no pot emetre judicis de valor ja que, ha recordat, es tracta d'un organisme privat sense potestat jurídica per immiscir-se en l'autonomia de la universitat.

Finalment, ha instat que qualsevol persona que detecti una mala pràctica la denunciï pe les vies reglamentaries o per les judicials.