El rector de la Universitat Rey Juan Carlos, Javier Ramos, va pressionar l'Institut de Dret Públic de la universitat per aconseguir una acta que avalés el màster de Cristina Cifuentes, segons ha publicat El Confidencial i ha confirmat el director del màster, Enrique Álvarez Conde, aquest matí a Más de Uno a Onda Cero, on ha admès haver reconstruït l'acta del màster de la líder del PP de Madrid.

El rector va cridar a Conde, responsable del màster, amb la finalitat de construir una acta que servís d'aval per a Cifuentes. I va tardar només tres hores.

El que va sortir d'aquesta acta va ser aquest text amb firmes falsificades i sense els segells de la universitat. Cal recordar que després de l'esclat sobre el màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, aquesta va utilitzar l'esmentada acta suposadament construïda per afirmar que el 2 de juliol de 2012 va defensar davant d'aquest tribunal un treball final de màster.

L'acta tenia almenys dues firmes falsificades, com també va sostenir El Confidencial. Dues d'aquestes firmes no concorden amb les originals. De les tres firmes, una d'elles correspon a Alicia López de los Mozos, professora titular de la Rey Juan Carlos. Pel que es refereix a les altres dos, Cecilia Rosado i Clara Souto, no tenen plaça en propietat a la universitat pública madrilenya.