Aquest dimarts s'ha iniciat una recollida de firmes en contra del veto de la Junta Electoral Central a la candidatura per les eleccions europees de Carles Puigdemont i que, a hores d'ara, ja ha aconseguit més de 50.000 signatures. La petició ha estat creada a la pàgina web change.org per Maria do Carmo Marques Pinto, membre de la direcció de La Crida.

La petició pretén aconseguir que el Tribunal Suprem anuli el veto de la JEC i "corregir de forma immediata la greu violació del dret fonamental del president Puigdemont de poder ser candidat a les eleccions europees" del 26 de maig. Segons l'escrit, si no s'aconsegueix, "Espanya passarà a la història com una democràcia fallida i en perill d'esdevenir un Estat autoritari, al marge dels principis i valors que emmarquen la Unió Europea".

Jordi Sànchez també s'ha volgut involucrar, des de la presó, i ha fet una crida a través de Twitter per estendre la petició i aconseguir més firmes. "Hem de ser centenars de milers que signem per exigir joc net i democràcia" ha reclamat a la xarxa social.